Termeni și condiții

 

Termeni și condiții 

 

Operatorul portalului online 

Denumirea comercială: Angry Beards s.r.o. 
Strada și numărul descriptiv: Lublaňská 267/12, Vinohrady 
Oraș și CP: Praga 2, 120 00 
Țară: Republica Cehă 
ID: 07336691 
CIF: CZ07336691 

Persoana responsabilă și de contact 

Tomáš Čech 
info@angrybeards.ro 
+420 566 466 742 

Adresa depozitului (expedieri returnate) 

Rafaelova 1155 
Třebíč, 674 01 
Republica Cehă 

  

CONDIȚII PUBLICE COMERCIALE 

Termeni și condiții privind magazinul electronic www.angrybeards.ro, Angry Beards s.r.o. cu sediul social la Lublaňská 267/12, Vinohrady, 120 00 Praga 2, ID: 07336691, CIF: CZ07336691 înregistrată în Registrul Comerțului. Conexiune bancară: 311560590/0300; IBAN CZ65 0300 0000 0003 1156 0590. 

  1. DISPOZIȚII INTRODUCTIVE 

1.1.        Acești Termeni și condiții (denumiți în continuare „Termeni și condiții”), unde Angry Beards s.r.o. cu sediul social la Lublaňská 267/12, Vinohrady, 120 00 Praga 2, ID: 07336691, CIF: CZ07336691, înregistrată în Registrul Comerțului, (denumită în continuare „vânzător”), reglementează, în conformitate cu dispozițiile § 1751 alin. 1 din Legea nr. 89/2012 Sb., Codul civil (denumit în continuare „Codul civil”), drepturile și obligațiile reciproce ale părților contractante care decurg din sau sunt legate de contractul de vânzare (denumit în continuare „contractul de vânzare”) încheiat între vânzător și o altă persoană fizică (denumită în continuare „cumpărător”), prin intermediul magazinului online al vânzătorului. Magazinul online este operat de vânzător pe un site web situat pe adresa www.angrybeards.ro (denumit în continuare „site-ul web”), prin intermediul unei interfețe web (denumită în continuare „interfața web a magazinului”). 

1.2.        Termenii și condițiile nu se aplică în cazurile în care persoana care intenționează să achiziționeze bunuri de la vânzător este o persoană juridică sau o persoană care, pentru a comanda bunuri, acționează în cadrul activității sale comerciale sau în cadrul exercitării independente a profesiei sale. 

1.3.        Dispozițiile care se abat de la termenii și condițiile generale pot fi convenite în contractul de cumpărare. Dispozițiile contrare din contractul de cumpărare au prioritate față de dispozițiile din Termeni și condiții. 

1.4.        Dispozițiile termenilor și condițiilor fac parte integrantă din contractul de cumpărare. Contractul de cumpărare și termenii și condițiile sunt redactate în limba cehă. Contractul de cumpărare poate fi încheiat în limba cehă. 

1.5.        Vânzătorul poate modifica sau completa formularea Termenilor și condițiilor. Această dispoziție nu afectează drepturile și obligațiile care apar în timpul valabilității versiunii anterioare a Termenilor și condițiilor. 

  1. CONTUL UTILIZATORULUI 

2.1.        Pe baza înregistrării cumpărătorului pe site-ul web, cumpărătorul poate accesa interfața de utilizator a acestuia. Cumpărătorul poate comanda bunuri din interfața sa de utilizator (denumită în continuare „cont de utilizator”). De asemenea, cumpărătorul poate comanda bunuri fără înregistrare direct din interfața web a magazinului. 

2.2.        În momentul înregistrării pe site și al efectuării comenzii de bunuri, cumpărătorul este obligat să furnizeze informații corecte și reale. Cumpărătorul este obligat să își actualizeze datele din contul de utilizator în cazul oricărei modificări. Datele furnizate de cumpărător în contul de utilizator și în timpul efectuării comenzii de bunuri sunt considerate corecte de către vânzător. 

2.3.        Accesul la contul de utilizator este securizat cu un nume de utilizator și o parolă. Cumpărătorul este obligat să păstreze confidențialitatea informațiilor necesare pentru a-și accesa contul de utilizator. 

2.4.        Cumpărătorul nu are dreptul de a permite unor terțe părți să îi utilizeze contul de utilizator. 

2.5.        Vânzătorul poate anula contul de utilizator, în special în cazul în care cumpărătorul nu își utilizează contul de utilizator pentru mai mult de 12 luni sau în cazul în care cumpărătorul își încalcă obligațiile care îi revin în conformitate cu contractul de cumpărare (inclusiv termenii și condițiile). 

2.6.        Cumpărătorul confirmă faptul că este posibil ca contul de utilizator să nu fie disponibil în permanență, în special în ceea ce privește întreținerea necesară a echipamentelor hardware și software ale vânzătorului sau întreținerea necesară a echipamentelor hardware și software ale părților terțe. 

  1.  ÎNCHEIEREA CONTRACTULUI DE CUMPĂRARE 

3.1.        Toate prezentările de bunuri plasate în interfața web a magazinului sunt cu caracter informativ, iar vânzătorul nu este obligat să încheie un contract de cumpărare cu privire la aceste bunuri. Dispozițiile articolului 1732 alineatul 2 din Codul Civil nu se aplică. 

3.2.        Interfața web a magazinului conține informații despre produse, inclusiv prețurile produselor individuale. Prețurile includ taxa pe valoarea adăugată. Prețurile bunurilor rămân valabile atâta timp cât sunt afișate în interfața web a magazinului. Această dispoziție nu limitează capacitatea vânzătorului de a încheia contractul de cumpărare în condiții convenite individual. 

3.3.        Interfața web a magazinului conține, de asemenea, informații privind costurile asociate cu ambalarea și livrarea bunurilor. Informațiile referitoare la costurile asociate ambalării și livrării bunurilor enumerate în interfața web a magazinului sunt valabile numai în cazul în care bunurile sunt livrate în Republica Cehă. 

3.4.        Pentru a comanda bunuri, cumpărătorul completează formularul de comandă în interfața web a magazinului. Formularul de comandă conține informații despre: 

3.4.1.     bunurile comandate (bunurile comandate sunt „introduse” de cumpărător în coșul electronic de cumpărături din interfața web a magazinului), 

3.4.2.     modalitatea de plată a prețului de cumpărare a bunurilor, detalii privind modalitatea solicitată de livrare a bunurilor comandate și 

3.4.3.     informații privind costurile asociate cu livrarea bunurilor (denumite în continuare în mod colectiv „comanda”). 

3.5.        Înainte de a trimite comanda către vânzător, cumpărătorului i se permite să verifice și să modifice datele pe care le-a introdus în comandă, inclusiv în ceea ce privește posibilitatea cumpărătorului de a detecta și corecta erorile rezultate din datele introduse în comandă. Cumpărătorul trimite comanda vânzătorului făcând click pe butonul „Comandă și efectuează plata”. Datele furnizate în comandă sunt considerate corecte de către vânzător. Vânzătorul confirmă primirea comenzii către cumpărător imediat după recepționarea comenzii prin e-mail la adresa de e-mail a cumpărătorului specificată în contul de utilizator sau în comandă (denumită în continuare „adresa de e-mail a cumpărătorului”). 

3.6.        Prin trimiterea comenzii, cumpărătorul confirmă că a citit și este de acord cu termenii și condițiile. 

3.7.        Vânzătorul are întotdeauna dreptul, în funcție de natura comenzii (cantitatea de bunuri, valoarea prețului de achiziție, costurile de livrare estimate), să solicite cumpărătorului o confirmare suplimentară a comenzii (de exemplu, în scris sau prin telefon). 

3.8.        Relația contractuală dintre vânzător și cumpărător este stabilită prin livrarea acceptării comenzii (acceptarea), care este trimisă de vânzător cumpărătorului prin poștă electronică la adresa de poștă electronică a cumpărătorului. 

3.9.        Cumpărătorul este de acord cu utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță în vederea încheierii contractului de cumpărare. Costurile suportate de cumpărător atunci când utilizează mijloace de comunicare la distanță în legătură cu încheierea contractului de cumpărare (costuri de conectare la internet, costuri ale apelurilor telefonice) sunt suportate chiar de cumpărător, iar aceste costuri nu diferă de tariful de bază. 

 

  1. PREȚUL BUNURILOR ȘI CONDIȚIILE DE PLATĂ 

4.1.        Prețul bunurilor și orice costuri asociate cu livrarea bunurilor în conformitate cu contractul de cumpărare pot fi plătite de cumpărător către vânzător în următoarele moduri: 

Prin transfer în contul vânzătorului nr. 311560590/0300 (denumit în continuare „contul vânzătorului”); 

Cu card de credit 

4.2.        Împreună cu prețul de cumpărare, cumpărătorul este, de asemenea, obligat să plătească vânzătorului costurile asociate cu ambalarea și livrarea bunurilor în suma convenită. Cu excepția cazului în care se prevede în mod expres altfel, prețul de cumpărare include, de asemenea, costurile asociate cu livrarea bunurilor. 

4.3.        Vânzătorul nu solicită cumpărătorului un avans sau altă plată similară. Acest lucru nu aduce niciun prejudiciu dispozițiilor art. 4.6 din Termeni și condiții privind obligația de a plăti în avans prețul de cumpărare al bunurilor. 

4.4.        În cazul livrării cu plata ramburs, prețul de cumpărare se plătește la primirea bunurilor. În cazul plății fără numerar, prețul de cumpărare trebuie achitat în termen de 14 zile de la încheierea contractului de cumpărare. 

4.5.        În cazul plății fără numerar, cumpărătorul este obligat să plătească prețul de cumpărare al bunurilor împreună cu simbolul variabil al plății. În cazul plății fără numerar, obligația cumpărătorului de a plăti prețul de cumpărare este îndeplinită în momentul în care suma respectivă este înregistrată în contul vânzătorului. 

4.6.        Vânzătorul are dreptul, în special în cazul în care cumpărătorul nu confirmă comanda (art. 3.8), să solicite plata integrală a prețului de cumpărare înainte ca bunurile să fie trimise cumpărătorului. Dispozițiile articolului 2119 alineatul 1 din Codul Civil nu se aplică. 

4.7.        Eventualele reduceri din prețul bunurilor oferite de vânzător cumpărătorului nu pot fi combinate. 

4.8.        În cazul în care acest lucru este obișnuit în relația comercială sau este prevăzut de reglementările legale general obligatorii, vânzătorul va emite un document fiscal – o factură – către cumpărător în ceea ce privește plățile efectuate în conformitate cu contractul de cumpărare. Vânzătorul este plătitor de taxă pe valoarea adăugată. Documentul fiscal – factura va fi emis de vânzător către cumpărător după efectuarea plății prețului bunurilor și trimis în format electronic la adresa electronică a cumpărătorului. 

4.9.        În conformitate cu Legea privind evidența vânzărilor, vânzătorul este obligat să emită o chitanță către cumpărător. În același timp, acesta este obligat să înregistreze online vânzările primite la administratorul fiscal; în caz de defecțiune tehnică, în termen de cel mult 48 de ore. 

  1. RETRAGEREA DIN CONTRACTUL DE CUMPĂRARE 

5.1.        Cumpărătorul este conștient de faptul că, în conformitate cu dispozițiile articolului 1837 din Codul civil, nu este posibil să se retragă, printre altele, dintr-un contract de cumpărare pentru livrarea de bunuri care au fost modificate conform dorințelor cumpărătorului sau pentru persoana cumpărătorului, dintr-un contract de cumpărare pentru livrarea de bunuri perisabile, precum și de bunuri care au fost amestecate ireversibil cu alte bunuri după livrare, dintr-un contract de cumpărare pentru livrarea de bunuri în ambalaje sigilate care nu sunt adecvate pentru returnare din motive de sănătate sau igienă după ce cumpărătorul le-a încălcat (de ex. balsamuri sau ceruri). 

5.2.        Cu excepția cazului menționat la art. 5.1 din Termeni și condiții sau a unui alt caz în care contractul de cumpărare nu poate fi retras, cumpărătorul are dreptul de a se retrage din contractul de cumpărare în termen de treizeci (30) de zile de la primirea bunurilor, în conformitate cu dispozițiile secțiunii 1829 alineatul 1 din Codul civil, în cazul în care obiectul contractului de cumpărare constă în mai multe tipuri de bunuri sau în livrarea a mai multor părți, această perioadă se calculează de la data primirii ultimei livrări de bunuri. Retragerea din contractul de cumpărare trebuie să fie trimisă vânzătorului în termenul specificat în paragraful anterior. Pentru a se retrage din contractul de cumpărare, cumpărătorul poate trimite o scrisoare care să conțină: numărul comenzii, data comenzii, data livrării, tipul de bunuri, numele, prenumele, telefonul, adresa și contul bancar al cumpărătorului în care urmează să fie returnată plata. Scrisoarea poate fi trimisă la adresa Rafaelova 1155, 674 01 Třebíč sau la adresa de e-mail info@angrybeards.ro 

5.3.        În cazul retragerii din contractul de cumpărare în conformitate cu art. 5.2 din Termeni și condiții, contractul de cumpărare va fi anulat de la început. Bunurile trebuie returnate de către cumpărător vânzătorului în termen de paisprezece (14) zile de la primirea acordului de retragere din contractul de cumpărare de către vânzător. În cazul în care cumpărătorul se retrage din contractul de cumpărare, cumpărătorul suportă costurile asociate cu returnarea bunurilor către vânzător, chiar dacă bunurile nu pot fi returnate din cauza caracterului lor prin ruta poștală obișnuită. 

5.4.        Nu este posibilă retragerea dintr-un contract de furnizare de bunuri în ambalaje sigilate care, din motive de sănătate sau igienă, nu pot fi returnate după ce consumatorul a încălcat obligațiile sale. 

5.5.        În cazul retragerii din contractul de cumpărare în conformitate cu art. 5.2 din Termeni și condiții, vânzătorul va returna sumele primite de la cumpărător în termen de paisprezece (14) zile de la retragerea cumpărătorului din contractul de cumpărare. În cazul în care cumpărătorul se retrage din contractul de cumpărare, vânzătorul nu este obligat să returneze cumpărătorului sumele primite înainte ca cumpărătorul să îi returneze bunurile sau să dovedească faptul că a returnat bunurile într-un mod și în condiții care justifică returnarea sumelor primite. 

5.6.        Vânzătorul are dreptul să compenseze în mod unilateral cererea de plată pentru deteriorarea bunurilor cu cererea cumpărătorului de rambursare a prețului de cumpărare. Vânzătorul are dreptul de a solicita despăgubiri în cazul în care bunurile returnate sunt incomplete sau deteriorate. 

5.7.        În cazurile în care cumpărătorul are dreptul de a se retrage din contractul de cumpărare în conformitate cu dispozițiile art. 1829 alin. 1 din Codul civil, vânzătorul are, de asemenea, dreptul de a se retrage din contractul de cumpărare în orice moment până la preluarea bunurilor de către cumpărător. În acest caz, vânzătorul rambursează cumpărătorului prețul de cumpărare fără întârzieri nejustificate, fără numerar, în contul indicat de către cumpărător. 

5.8.        În cazul în care cumpărătorului i se oferă un cadou împreună cu bunurile, contractul de donație dintre vânzător și cumpărător se încheie cu condiția ca, în cazul în care cumpărătorul se retrage din contractul de cumpărare, contractul de donație cu privire la respectivul cadou încetează să producă efecte, iar cumpărătorul este obligat să returneze vânzătorului cadoul împreună cu bunurile respective. 

 

  1. TRANSPORTUL ȘI LIVRAREA PRODUSELOR 

6.1.        În cazul în care metoda de livrare este convenită pe baza unei solicitări speciale a cumpărătorului, acesta își asumă riscul și orice costuri suplimentare legate de această metodă de livrare. 

6.2.        În cazul în care vânzătorul este obligat, în conformitate cu contractul de cumpărare, să livreze bunurile la locul specificat de cumpărător în comandă, cumpărătorul este obligat să preia bunurile la livrare. 

6.3.        În cazul în care, din motive legate de partea cumpărătorului, este necesară livrarea repetată a bunurilor sau într-un mod diferit de cel specificat în comandă, cumpărătorul este obligat să plătească costurile asociate cu livrarea repetată a bunurilor sau costurile asociate cu o metodă diferită de livrare. 

6.4.        La primirea bunurilor de la transportator, cumpărătorul este obligat să verifice integritatea ambalajului bunurilor și, în caz de defecte, să informeze imediat transportatorul. În cazul unei deteriorări a ambalajului care indică faptul că expediția a fost modificată, cumpărătorul nu are dreptul să accepte expediția de la transportator. 

  1. DREPTURILE PENTRU PRODUSE DEFECTE 

7.1.        Drepturile și obligațiile părților contractante cu privire la drepturile care decurg din executarea defectuoasă sunt reglementate de dispozițiile general obligatorii relevante (în special, secțiunile 1914 până la 1925, 2099 până la 2117 și 2158 până la 2174b din Codul civil). 

7.2.        Vânzătorul este răspunzător față de cumpărător că produsul achiziționat este lipsit de defecte la momentul primirii. În special, vânzătorul este răspunzător față de cumpărător că produsul: 

  1. i) este conform cu descrierea, tipul și cantitatea convenite, precum și cu calitatea, funcționalitatea, compatibilitatea, interoperabilitatea și alte caracteristici convenite,
  2. ii) este adecvat scopului pentru care cumpărătorul îl solicită și cu care vânzătorul a fost de acord; și

iii) este furnizat cu accesoriile și instrucțiunile de utilizare convenite. 

  

Vânzătorul este, de asemenea, răspunzător față de cumpărător că, în plus față de caracteristicile convenite 

  

  1. a) produsul este adecvat scopului pentru care produsul este utilizat în mod normal, inclusiv în ceea ce privește drepturile părților terțe, legislația, standardele tehnice sau codurile de conduită ale industriei, dacă nu există standarde tehnice,

  

b produsul corespunde, în ceea ce privește cantitatea, calitatea și alte caracteristici, inclusiv durabilitatea, funcționalitatea, compatibilitatea și siguranța, caracteristicilor obișnuite ale produselor de același tip la care cumpărătorul se poate aștepta în mod rezonabil, luând în considerare și declarațiile publice făcute de vânzător sau de o altă persoană din același lanț contractual, în special publicitatea sau etichetarea, 

  1. c) produsul este livrat cu accesorii, inclusiv ambalaj, instrucțiuni de montare și alte instrucțiuni de utilizare la care cumpărătorul se poate aștepta în mod rezonabil; și

  

  1. d) produsul corespunde din punct de vedere calitativ sau al manoperei eșantionului sau mostrei furnizate de vânzător cumpărătorului înainte de încheierea contractului.

Vânzătorul nu este obligat de declarația publică menționată la litera b), dacă dovedește că nu a avut cunoștință de aceasta sau că a fost modificată la momentul încheierii contractului într-un mod cel puțin comparabil cu cel în care a fost făcută sau că nu ar fi putut influența decizia de cumpărare. Dispozițiile de mai sus nu se aplică în cazul în care vânzătorul a informat în mod expres cumpărătorul, înainte de încheierea contractului, că o anumită caracteristică a produsului diferă, iar cumpărătorul a fost de acord în mod expres cu acest lucru la încheierea contractului. 

: 

7.3.        Dispozițiile prevăzute la art. 7.2 din Termeni și condiții nu se aplică bunurilor vândute la un preț mai mic pentru un defect pentru care a fost convenit prețul mai mic. Cumpărătorul nu poate beneficia de dreptul la prestație defectuoasă dacă el însuși a cauzat defectul. Un defect al bunurilor nu este uzura cauzată de utilizarea normală a acestora sau, în cazul bunurilor uzate, uzura corespunzătoare gradului de utilizare sau uzură pe care îl aveau bunurile atunci când au fost preluate de cumpărător sau dacă aceasta rezultă din caracteristicile bunurilor. 

7.4.        Cumpărătorul poate reclama un defect care apare la bunuri în termen de doi ani de la primire. În cazul în care un defect apare în termen de douăsprezece luni de la primire, se consideră că bunurile au fost defecte la primire. 

7.5.        Cumpărătorul își exercită drepturile care rezultă din executarea defectuoasă la sediul social al vânzătorului, unde cumpărătorul trimite bunurile reclamate. În momentul în care vânzătorul a primit bunurile reclamate de la cumpărător va fi considerată data reclamației. 

7.6 Dacă produsul are un defect, cumpărătorul poate solicita eliminarea acestuia. În acest sens, acesta poate solicita livrarea unui produs nou fără defect sau repararea produsului, cu excepția cazului în care metoda aleasă de eliminare a defectului este imposibilă sau excesiv de costisitoare în comparație cu cealaltă metodă; acest lucru se evaluează în special în funcție de importanța defectului, de valoarea pe care produsul ar fi avut-o în absența defectului și de faptul dacă defectul poate fi eliminat prin cealaltă metodă fără dificultăți semnificative pentru cumpărător. Vânzătorul poate refuza să remedieze defectul în cazul în care acest lucru este imposibil sau excesiv de costisitor, în special având în vedere importanța defectului și valoarea pe care produsul ar avea-o fără defect. Cumpărătorul poate solicita o reducere rezonabilă sau se poate retrage din contract dacă: 

(a) vânzătorul a refuzat să înlăture defectul sau nu a reușit să îl înlăture într-un termen rezonabil, 

(b) defectul se manifestă în mod repetat, 

(c) defectul reprezintă o încălcare semnificativă a contractului; sau 

(d) dacă din declarația vânzătorului ori din circumstanțe reiese că defectul nu va putea fi remediat într-un termen rezonabil sau fără ca cumpărătorul să suporte consecințe majore 

   

  1. ALTE DREPTURI ȘI OBLIGAȚII ALE PĂRȚILOR CONTRACTANTE 

8.1.        Cumpărătorul dobândește dreptul de proprietate asupra bunurilor prin plata integrală a prețului de cumpărare al bunurilor 

8.2.        Vânzătorul nu este legat de niciun cod de conduită în raport cu cumpărătorul în înțelesul art. 1826 alin. 1 lit. e) din Codul civil. 

8.3.        Pentru soluționări extrajudiciare a disputelor de consum din contractul de vânzare, Autoritatea Comercială Cehă este competentă, cu sediul la Štěpánská 567/15, 120 00 Praga 2, ID: 000 20 869, adresa de internet: https://adr.coi.cz/cs. Platforma online de soluționare a litigiilor situată la adresa http://ec.europa.eu/consumers/odr poate fi utilizată pentru a soluționa litigiile dintre vânzător și cumpărător în conformitate cu contractul de cumpărare. 

8.4.        Vânzătorul este autorizat să vândă produse pe baza autorizației de exercitare a unei activități comerciale. Controlul comerțului este efectuat, în limitele competenței sale, de către autoritatea competentă pentru acordarea licențelor comerciale. Supravegherea protecției datelor cu caracter personal este efectuată de Oficiul pentru protecția datelor cu caracter personal. Autoritatea cehă de inspecție comercială supraveghează, printre altele, respectarea Legii nr. 634/1992 privind protecția consumatorilor, astfel cum a fost modificată. 

8.5.        Cumpărătorul își asumă prin prezentul contract riscul unei schimbări a circumstanțelor în sensul articolului 1765 alin. 2 din Codul civil. 

8.6.        Cumpărătorul are dreptul de a publica pe site-ul web al vânzătorului recenzia sa cu privire la bunurile achiziționate în conformitate cu contractul de cumpărare și cu prezenții termeni și condiții (denumită în continuare „recenzie”). În acest caz, cumpărătorul se angajează să facă o evaluare obiectivă a caracteristicilor bunurilor și a efectelor acestora, inclusiv recomandări pentru utilizatorii lor. Cumpărătorul este obligat, în special, să se abțină de la publicarea de recenzii cu conținut care: 

       (i)       întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni în sensul Legii nr. 40/2009 privind Codul penal, astfel cum a fost modificată; 

       (ii)       dăunează reputației vânzătorului; 

       (iii)       furnizează informații total false despre produs sau producătorul acestuia; 

       (iv)       încalcă prezenții termeni și condiții; 

       (v)       afectează în mod nejustificat drepturile părților terțe sau secretele comerciale ale acestora; 

       (vi)       afectează în mod nejustificat drepturile personalității persoanelor fizice sau reputația persoanelor juridice; 

       (vii)       încalcă legislația privind protecția datelor cu caracter personal. 

       Informațiile furnizate de cumpărător în recenzie nu trebuie să contravină ordinii juridice din Republica Cehă, nu trebuie să încalce principiile etice și morale, nu trebuie să fie contrare bunelor maniere și nu trebuie să încalce interesele părților terțe. 

8.7.       Cumpărătorul nu trebuie să își dezvăluie sau să își denatureze identitatea atunci când plasează o recenzie pe site-ul web al vânzătorului, să efectueze o recenzie pentru o altă persoană decât pentru el însuși, să utilizeze sau să încerce să utilizeze recenzia unui alt cumpărător sau utilizator al site-ului web al vânzătorului, să hărțuiască, să intimideze sau să rănească în orice mod un alt utilizator al site-ului web al vânzătorului sau o terță parte, să posteze sau să distribuie comunicări comerciale nesolicitate, reclame, spam, scrisori în lanț, scheme piramidale sau alte comunicări nesolicitate sau informații care seamănă cu servicii sau aplicații ale terților pe site-ul web al vânzătorului în legătură cu postarea de recenzii, pentru a deruta sau induce în eroare utilizatorii de internet (phishing). 

8.8.       În cazul unei încălcări a regulilor de publicare a recenziilor pe site-ul web al vânzătorului, vânzătorul are dreptul de a asigura ștergerea recenziilor din locația în care acestea au fost publicate pe site-ul web al vânzătorului și de a împiedica accesul cumpărătorului la site-ul web al vânzătorului. 

8.9.       Cumpărătorul este pe deplin responsabil pentru orice tip de conținut pe care îl face din conținutul recenziei și este responsabil pentru faptul că deține toate drepturile și permisiunile pentru conținutul recenziei, că conținutul inserat nu încalcă acești termeni și condiții și că nu cauzează prejudicii terților sau companiilor. În cazul în care acest lucru se întâmplă, vânzătorul poate solicita despăgubiri de la cumpărător pentru toate pretențiile împotriva sa care rezultă din introducerea conținutului în cauză. 

8.10.       Cumpărătorul este de acord cu faptul că vânzătorul nu este răspunzător pentru conținutul și informațiile furnizate de terți (inclusiv alți cumpărători) sau pentru orice daune cauzate de utilizarea de către cumpărător sau de încrederea acordată acestora. Cumpărătorul este de acord cu faptul că vânzătorul nu va fi responsabil pentru niciun prejudiciu pe care cumpărătorul îl poate suferi ca urmare a acțiunilor altor cumpărători sau utilizatori ai site-ului web al vânzătorului. 

  1. PROTECȚIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL 

9.1.        Protecția datelor cu caracter personal ale cumpărătorului, care este o persoană fizică, este prevăzută de Legea nr. 101/2000 privind protecția datelor cu caracter personal, astfel cum a fost modificată. 

9.2.        Cumpărătorul este de acord cu prelucrarea următoarelor date cu caracter personal: nume și prenume, adresă de domiciliu, număr de identificare, număr de identificare fiscală, adresă de e-mail, număr de telefon și (denumite în continuare în mod colectiv „date cu caracter personal”). 

9.3.        Cumpărătorul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către vânzător în scopul exercitării drepturilor și obligațiilor în conformitate cu contractul de cumpărare și în scopul menținerii contului de utilizator. Cu excepția cazului în care cumpărătorul alege o altă opțiune, cumpărătorul este de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de către vânzător și în scopul trimiterii de informații și comunicări comerciale către cumpărător. Consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în integralitatea sa, în conformitate cu prezentul articol, nu este o condiție care ar împiedica în sine încheierea unui contract de cumpărare. 

9.4.        Cumpărătorul confirmă că este obligat să furnizeze datele sale personale (în timpul înregistrării, în contul său de utilizator, atunci când plasează o comandă de pe interfața web a magazinului) în mod corect și real și că este obligat să informeze vânzătorul fără întârziere nejustificată cu privire la orice modificare a datelor sale personale. 

9.5.        Vânzătorul poate încredința unei părți terțe, în calitate de persoană împuternicită de operator, prelucrarea datelor cu caracter personal ale cumpărătorului. În afară de persoanele care transportă bunurile, vânzătorul nu va transmite datele cu caracter personal unor terțe părți fără acordul prealabil al cumpărătorului. 

9.6.        Datele cu caracter personal vor fi prelucrate pentru o perioadă nedeterminată de timp. Datele cu caracter personal vor fi prelucrate în format electronic în mod automatizat sau pe suport de hârtie în mod neautomatizat. 

9.7.        Cumpărătorul confirmă că datele cu caracter personal furnizate sunt exacte și că a fost informat că furnizarea datelor cu caracter personal este voluntară. 

9.8.        În cazul în care cumpărătorul consideră că vânzătorul sau persoana împuternicită de operator (art. 9.5) efectuează o prelucrare a datelor sale cu caracter personal care este împotriva protecției vieții private și personale a cumpărătorului sau contrară legii, în special dacă datele cu caracter personal sunt incorecte în ceea ce privește scopul prelucrării lor, poate: 

9.8.1.     să solicite o explicație vânzătorului sau procesatorului, 

9.8.2.     să solicite vânzătorului sau procesatorului să remedieze situația. 

9.9.        În cazul în care cumpărătorul solicită informații cu privire la prelucrarea datelor sale cu caracter personal, vânzătorul este obligat să îi furnizeze aceste informații. Vânzătorul are dreptul de a solicita o taxă rezonabilă pentru furnizarea de informații în conformitate cu paragraful anterior, care să nu depășească costurile necesare pentru furnizarea informațiilor. 

  1. TRIMITEREA DE COMUNICĂRI COMERCIALE ȘI STOCAREA DE COOKIES 

10.1.      Cumpărătorul este de acord să primească informații legate de bunurile, serviciile sau activitatea vânzătorului la adresa electronică a cumpărătorului și, de asemenea, este de acord să primească comunicări comerciale de la vânzător la adresa electronică a cumpărătorului. 

10.2.      Cumpărătorul este de acord cu stocarea de module cookie pe computerul său. În cazul în care achiziția poate fi efectuată pe site-ul web, iar obligațiile vânzătorului în conformitate cu contractul de cumpărare pot fi îndeplinite fără a stoca module cookie pe computerul cumpărătorului, cumpărătorul își poate retrage în orice moment consimțământul în conformitate cu paragraful anterior. 

  1. LIVRARE 

11.1.      Notificările privind relația dintre vânzător și cumpărător, în special cele privind retragerea din contractul de cumpărare, trebuie transmise prin poștă sub forma unei scrisori recomandate, cu excepția cazului în care se prevede altfel în contractul de cumpărare. Notificările vor fi transmise la adresa de contact relevantă a celeilalte părți și vor fi considerate ca fiind transmise și efective la livrarea prin poștă, cu excepția notificărilor de retragere făcute de cumpărător, caz în care retragerea va fi eficientă dacă notificarea este trimisă de cumpărător în perioada de retragere. 

11.2.      O notificare care a fost refuzată de destinatar, care nu a fost ridicată în termenul de valabilitate sau care a fost returnată ca fiind nedestinată este, de asemenea, considerată ca fiind livrată. 

11.3.      Părțile contractante își pot trimite reciproc corespondența obișnuită prin poștă electronică, la adresa de poștă electronică specificată în contul de utilizator al cumpărătorului sau specificată de cumpărător în comandă, sau la adresa specificată pe site-ul web al vânzătorului. 

  1. DISPOZIȚII FINALE 

12.1.      În cazul în care relația stabilită prin contractul de cumpărare conține un element internațional (străin), părțile sunt de acord că relația este reglementată de legislația cehă. Acest lucru nu aduce prejudicii drepturilor consumatorului în conformitate cu legislația general obligatorie. 

12.2.      În cazul în care orice dispoziție a termenilor și condițiilor este sau devine invalidă sau ineficientă, dispoziția invalidă va fi înlocuită cu o dispoziție al cărei înțeles este cât mai apropiat posibil de dispoziția invalidă. Invaliditatea sau ineficiența unei dispoziții nu afectează validitatea celorlalte dispoziții. Modificările și completările aduse contractului de cumpărare sau termenilor și condițiilor necesită o formă scrisă. 

12.3.      Contractul de cumpărare, inclusiv Termenii și condițiile, este arhivat de către vânzător în format electronic și nu este accesibilă. 

12.4.      Datele de contact ale vânzătorului Angry Beards s.r.o., Lublaňská 267/12, Vinohrady, Praha 2, 120 00, ID: 07336691, CIF: CZ07336691 

Acești termeni și condiții intră în vigoare de la 01.08.2023